LuppoL
Heli

The very best of Luppo L.

Maxima

Solliciteer je bij de Oranjes maar je hebt een ver familielid die toevallig aan de drank was dan kun je het wel schudden. Helaas geen leuke functie in een of ander kasteel of buitenhuis. Maar als je vader een Argentijnse meneer is met een, hmmmm. dubieuze reputatie? Geen probleem! je wordt juichend door NL binnengehaald/ Ach, vergeven en vergeten toch?

Maxima Mash Up

Bovenstaand liedje in stukjes gehakt en door Luppo losjes weer aan elkaar geplakt.

De Grimmies

Ik had een collega die Grimmius heette toen vader Abraham met z'n smurfen kwam. Mijn beestjes hadden dus snel een geschikte naam. Nu is deze versie van veel later (2020, al wel in Arum). Onkruid vergaat niet.

Syntherklaas

Van Luppo en de Blokkeer Pieten. Oh wee als je kreten als Sinterklaas of zwarte Piet gebruikt op Youtube. Je video wordt kritisch bekeken en je krijgt het nadeel van de twijfel. M.a.w. je wordt geblokkeerd. Maakt niet uit of je voor of tegen bent. Blijkbaar scannen ze alleen op trefwoorden en niet op beeldmateriaal anders was deze er nooit doorheen gekomen.

Ronde van Noord-Holland

Luppo traint in Noord-Holland alvast voor de Friese rijwiel 11-stedentocht. Makkie, 160 km.

Museum Møhlmann

Echt leuk, particulier museum in Appingedam. Luppo speelt hier een stukje van Fernando Sor. Bekend componeur van gitaardeuntjes. Hier een van zijn grootse hits.

Rijwiel 11-stedentocht 2015

Laatste keer dat Luppo dit stukje (230 km) reed. Overal even wat gefilmd. Hij heeft zelfs de finish gehaald! Wat er na de dopingcontrole heeft plaatsgevonden is onbekend.

FLEP Radio

Geen muziek maar wel een hele lange collage van radiofragmenten van de dag dat Beatrix het voor gezien hield.

Motormuis Blues

Begin jaren 90? Weet niet precies meer maar het was aan de Briljantstraat in Groningen. Deze versie is al flink ingekort wegens overbodige solo's en er is een orgeltje aan toegevoegd. Moet kunnen. Wordt pas echt leuk op het laatst.

Mijn Mary Maakt Zoon Harry

Paarden hebben benen maar mensen moesten er met hun poten vanaf blijven. Behalve Luppo dan, een echt hippisch liefhebber.

De Top 900000 van het jaar 2020

Vreselijk al die lijstjes zo tegen het einde van het jaar. Alsof Kerstmis al niet erg genoeg is. We horen gelukkig ook Luppo (met stip!) met Dank U. Zo te horen ergens in de jaren 80 gemaakt aan de Oosterhamrikkade in Groningen.

De Beste Wenschen Voor het Nieuwejaar enzo.

Jammer van die lage E-snaar die blijft doorklinken op 0.28 min. Luppo kwam er te laat achter.

Sprüling in Wien

We hebben het hier over het natte voorjaar in de hoofdstad van Oostenrijk. "Mag ik deze dans van U?" "Jawel meneer, als ik hem maar wel weer terug krijg."

In de Churchill's Club

Luppo speelde ooit eens in een band die Thorsted heette. Er werd vaak gespeeld in de Churchill's Club aan het Zuiderdiep te Groningen. Dat begon om middernacht en liep door tot een uur of 4 'snachts. Ooit werd een bandrecorder meegenomen die opnames maakte. Die muziek is nog steeds te beluisteren in het Luppo Museum maar hier weggemonteerd zodat we alleen nog het geroezemoes tussen de liedjes door horen.

Chili Con Karnemelk

Luppo legt nog even haarfijn uit hoe je met de feestdagen een heerlijke Chili Con Karnemelk op tafel zet. Ook in Coronatijd!